LINKEDIN

Kiltakouluissa on innostuttu LinkedInistä!

 

Mikä LinkedIn on?

LinkedIn on verkottumispalvelu. LinkedIn on tarkoitettu nimenomaan ammatilliseen verkottumiseen. Palvelua on erinomainen työnhakijalle, siellä liikkuu työpaikkoja ja rekrytointifirmat käyttävät sitä aktiivisesti työntekijöiden etsimisessä.

 

Miten etenet LinkedIn-tilin luomisessa?

LinkedIniin rekisteröidytään käyttäjäksi. Sen jälkeen sinne täytetään samat tiedot itsestä, mitä CV:henkin yleensä laitetaan. (koulutustiedot, työhistoria, harrastukset, osaamiset...) Profiilikuva on ehdoton, kannattaa valita virallisempi kuva itsestä.

 

Miten LinkedIn kannattaa käyttää?

LinkedInissä kannattaa verkottua ihmisten kanssa matalammalla kynnyksellä kuin esim. Facebookissa. Kannattaakin hakea kontakteiksi kaikki tuttavat, sedät, tädit, opettajat, työharjoittelupaikan ihmset jne. Palveluun kannattaa kirjata myös, jos on hakemassa työtä, jotta profiili nousee rekrytointifirmojen haussa esiin.

Erityisesti kannattaa miettiä mitä osaamisesta itsellä on ja kirjata se profiiliin mahdollisimman tarkkaan. Esim. eri ohjelmointikielet kannattaa mainita nimellä, samoin eri ohjelmistot, mitä osaa käyttää. Opiskelijana osaamisia voi miettiä niiden aiheiden kautta, mitä on koulussa opiskellut ja miten kokee ne hallitsevansa. Omaa osaamista ei kannata vähätellä, övereitä ylilyöntejä kannattaa silti välttää, tarkkasilmäinen lukija haistaa liian heppoisat kehut.

 

Mikä on kätevää  LinkedInissä?LinkedInissä on kätevää se, että sinne voi liittää verkostoihinsa kaikki ammattimielessä eteen tulleet ihmiset. Se on korvaamaton apu työnhaussa. Kun verkostoja kertyy, kannattaa ehdottomasti alkaa kerätä palvelussa suosituksia opettajilta, TOP-ohjaajilta, esimiehiltä jne. Liittämällä LinkedIn profiilin työhakemuksiin, pääsee mahdollinen tuleva työnantaja suoraan lukemaan muiden sinusta kirjoittamat kehut.

 

Mitä laitteita tarvitset?

LinkedIn toimii verkossa (www.linkedin.com), sille on myös olemassa mobiilisovellukset iPhone, iPad, Android, Windows Phone ja Blackberry alustoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti