SÄHKÖISET KALENTERIT

Kiltakouluissa on innostuttu ajanhallinnasta!

 

Mikä sähköinen kalenteri on? 

Paperikalentereiden aika alkaa olla ohi, fiksu käyttää sähköistä kalenteria. Jokaisessa älypuhelimessa on kalenteri, johon merkkaat kätevästi menosti ja asetat hälytykset muistuttamaan tärkeistä menoista. Ei ole syytä myöhästyä!

Kalenterit voi myös kätevästi synkata eri laitteiden kesken. Pääset kalenteriin käsiksi puhelimesta, tabletista ja useimmiten myös nettiselaisemella. Voit jakaa kalenteriasi myös kavereiden kanssa, jolloin hekin pääsevat seuraamaan menojasi.

Googlen ja Hotmailin kalenterit saat synkattua laitteeseen kuin laitteeseen. Poikkeuksen muodostaa i-laitteiden kalenteri, jota et saa laitettua muihin kuin i-laitteisiin. i-laitteiden kalenteri ei myöskään ole saataville verkossa, toisin kuin Googlen tai Hotmailin kalenteri. 

Miten etenet sähköisen kalenterin perustamisessa?

Android puhelimessa sinulle tulee automaattisesti Google kalenteri käyttöön kun luot puhelimellesi tilin. Windows Phonessa on sama juttu Hotmailin kanssa.

Jos sinulla ei ole Hotmail ja Google tunnuksia, voit luoda ne kätevästi www.hotmail.com tai www.google.com osoitteissa. Saat käyttöösi sähköpostin, kalenterin ja verkkokansion tiedostojen ja kuvien tallentamista varten. i-laitteilla tämä tapahtuu luomalla Apple ID. Applella iCloudin kanssa voit jakaa tiedostoja ja tallentaa sinne kuviasi, palvelu ei kuitenkaan toimi samalla tavalla kaikilla laitteilla kuin Hotmailin ja Googlen palvelut.

 

Miten kalenteria kannattaa käyttää?

Merkkkaa sinne muistettavat menosi. Työhaastattelut, kokeet, hammaslääkärit, harrastukset.... Erityisesti kiinnitä huomiota, että merkkaat semmoiset menot, jotka saatat unohtaa ja laitat puhelimesi muistuttamaan niistä hyvissä ajoin.

Puhelimeen voi synkata yhtä aikaa monta kalenteria. Voit pitää halutessasi eri kalenterissa työ- ja vapaa-ajan menot, puhelimessasi ne näkyvät sinulle samassa näkymässä. Tämä on kätevää, jos esim. työkalenteriasi pääsee lukemaan muutkin ihmiset etkä halua että he näkevät kaikkia harrastusmenojasi.

Mitä laitteita tarvitset?

Windows Phone - Outlook / Hotmail
Android - Google
iPhone, iPad, iPod toimivat yhteen Apple ID:n ja iCloudin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti